Axa Bank v septembri končí v Česku aj na Slovensku, zatvára pobočky

22.05.2013 Celý región

Praha 22. mája (TASR) - Belgická Axa Bank do konca septembra končí v Českej republike aj na Slovensku. V Česku bude pokračovať už len ako poisťovňa.

Súčasťou zatvorenia pobočiek Axa Bank je dohoda s UniCredit Bank, ktorá umožní klientom ľahko prejsť prostredníctvom elektronického bankovníctva do UniCredit Bank. Informujú o tom dnes na svojej internetovej stránke ihned.cz české Hospodářské noviny (HN).

Noviny konštatujú, že po troch rokoch fungovania sa pobočka belgickej Axa Bank Europe sťahuje z Česka. Rozhodnutie HN potvrdil Martin Vogel, generálny riaditeľ finančnej skupiny Axa pre Českú republiku a Slovensko.

Dodal, že Axa sa v týchto krajinách rozhodla sústrediť na svoj hlavný biznis, ktorým je poisťovníctvo. Počas druhého polroka bude banková divízia utlmovať svoju činnosť a do konca septembra v Česku aj na Slovensku definitívne skončí.

"Rozhodnutie súvisí so súčasným zložitým prostredím v ekonomike, nízkymi úrokovými sadzbami a stále sa zvyšujúcimi požiadavkami na reguláciu bánk, povedal Vogel.

Axa Bank je jednou z najmenších bánk v ČR, kde má 90.000 klientov a podobne ako ING sa zamerala hlavne na sporiace účty. Od minulého leta začala aj s ponukou hypoték, ale získala len niekoľko sto klientov.

Súčasťou zatvorenia Axa Bank je dohoda, ktorá umožní klientom previesť si účet prostredníctvom elektronického bankovníctva do UniCredit Bank, ktorá má už pre nich pripravenú časovo obmedzenú ponuku nových účtov. Túto ponuku môžu využiť do konca júna. Pokiaľ na ňu nepristúpia, alebo sa sami nerozhodnú prejsť k inej banke, Axa im po dvoch mesiacoch vypovie účet a požiada ich, aby si peniaze previedli inam.

"Nekupujeme Axa Bank, dohodli sme sa len, že jej klientom urobíme ponuku a oni sa sami rozhodnú, či ju prijmú," povedal HN Jiří Kunert, šéf UniCredit Bank.

Na Slovensku pôsobí Axa Bank od roku 2011. Aj tu platí ponuka pre klientov, ktorí môžu prejsť do konca septembra prostredníctvom elektronického bankovníctva do UniCredit.
 

Vyberte región